Over Ons: Jenny Burm en Paul Iliano

Jenny Paul
Hier een woordje meer over de mensen achter Le Pachis: Jenny Burm en Paul Iliano.
 
We belichten vooral onze aanpak en wat u daar aan heeft, hoe we tot het verhuren van vakantiehuizen in de Ardennen zijn gekomen, en een woordje over ons zelf.
Voor eigenaars hebben we een aparte pagina.

Wat wij doen

De huizen die u op onze website ziet zijn niet onze eigendom. Wij zijn intermediair tussen de eigenaren en u, de vakantiegast.

Wij zorgen er voor dat u het huis vindt dat bij uw wensen aansluit dat aan uw criteria voldoet.

Wij verzorgen de communicatie met u, de betalingen, en de administratie.

Evolutie van Le Pachis en het aanbod

Evolutie van het aanbod
Over de jaren heen is, het aanbod aan woningen veranderd.

 • Het begon met onze eigen woning.
 • Gegroeid naar enkele meer, woningen uit de directe omgeving, eigenaars die ons contacterend, via, via enz.
 • Voor enkele jaren hadden we tientallen woningen in ons offer.
 • Op gegeven moment was er besloten het aantal te verminderen. Elke woning werd flink onder de loep genomen en bekeken met de volgende in gedachten:
  • De normen zijn te verschillend,
  • Een gebrek aan klantvriendelijkheid,
  • Te weinig onderhoud,
  • Geen accuraatheid van de kalender,
  • Enkele woningen waar wel in orde, maar zijn toch verwijderd daar deze blijkbaar niet paste bij ons vakantiegasten of welke een andere bestemmingen kregen.
 • Als gevolg kunnen we weer 100% achter de woningen staan zodat er enkele positieve ervaringen zijn voor alle partijen.

Onze aanpak

Kwaliteitscontrole
Onze bedoeling is om samen met u de kwaliteit en de beschrijving van de vakantiehuizen optimaal te houden.

Na uw vakantie ontvangt u een e-mail met een enquêteformulier. Hierin vragen we je om uw scores en mening te geven over uw vakantiehuis. Uw mening gebruiken we om de woning en de eigenaar op te volgen. alsook om de informatie op de website verder te verbeteren.

Ook de eigenaar kan feedback geven over zijn huurder, zodat huurders die geen respect hadden voor de woning kunnen vermeden worden, zodat de goede staat van de woning kan behouden worden.

Inlevingsvermogen
Voor we in de Ardennen woonde hebben we als vakantiegasten van de Ardennen genoten in alle soorten vakantiehuisjes, zowel met zijn tweetjes als met de familie (10 a 14 personen) en met vrienden of verenigingen (20 tot 40 personen).

Thuis voelen
Wij vinden het leuk om ons ergens thuis te voelen en we hopen dat we dit ook anderen kunnen aanbieden, een gevoel van "home away from home" en zo te kunnen bijdragen tot een gezellige, leuke vakantie in de Ardennen.

Vertrouwen
Wij hebben vertrouwen in anderen, dat er respect is voor de woning en alle kleine dingen die er bijhoren.
En vinden het fijn vertrouwd te worden.

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal met onze eigen woning Le Pachis als vakantiewoning aan te bieden, vandaar de naam van deze site: lepachis.be.
De formule sloeg aan en al vlug groeide het aanbod aan woningen.

Meer over Jenny

Ik geniet van het contact van mensen, lezen, koken, tuinieren en dieren.
Voorheen was ik 15 jaar lang medische pedicure. Daar heb ik ten volle van genoten. Ik vond het een dankbaar beroep: het contact met mensen, het verlossen van hun pijn, het geven van advies, en een luisterend oor te zijn.

Tijdens onze eerste paar jaren in de Ardennen heb ik een B&B gerund. Het gaf me een leuk gevoel wanneer de gasten zich thuis voelden en er van genoten. En nu geniet ik ervan mensen te helpen bij het vinden van een gezellig vakantiehuis.

Op mijn 40ste heb ik ontdekt dyslexie heb, dat verklaart meteen ook waarom je hier en daar misschien een schrijffoutje zult zien op deze site ;-)

Ik besloot toen een website te maken om andere dyslexisten te helpen, door de positieve kanten van dyslexie te belichten. Deze site noemt "Happy Dyslexic" en krijgt vrij veel bezoekers van over de hele wereld. Daar is een uitgebreide "About Jenny" en "Giving Children an Optimal Start in Life". 

Wat betreft de vakantiewoningen, zal je contact zijn met mij per mail of per telefoon.;
Zie in de getuigenissen het stukje onderaan over ons.

Meer over Paul

Paul is een ideeën persoon. Hij wil altijd dingen begrijpen en verbeteren. Hij is geboeid door trends, gebeurtenissen, de toekomst, huidige uitdagingen en problemen, en hoe nu vooruit.

Al in zijn jeugd wou hij achterhalen waarom sommige samenlevingen het beter doen dan andere, waarom sommige mensen gelukkiger zijn dan andere, wat de variabelen van vooruitgang zijn. Daarom is hij indertijd geschiedenis (verleden) en journalistiek (heden) gaan studeren en daarna futurisme (toekomst).

Na zijn legerdienst waren we beiden helaas betrokken in een ernstig verkeersongeval, waar Paul nog steeds een verlamde linkerarm en toegetakelde knie aan overhoudt. Door zijn interesse in de toekomst zag hij op tijd het belang van informatica in, en startte in 1985 een informatica bedrijf dat hij geleid heeft tot 1995. Dit bedrijf legde zich toe op de toen vrij futurische concepten van Windows op de PC en de Client/Server architectuur op het bedrijfsnetwerk. Grote bedrijven kwamen ons vragen om de weg vooruit te wijzen.

De Rwanda genocide van 1994 was echter een complete shock voor Paul die hem deed ontwaken uit de dagelijkse sleur. Hij begon terug te denken aan zijn jeugd droom (wat zijn de variabelen van vooruitgang? en ging terug zijn jeugd passie achterna. Na jaren onderzoek legt hij nu de laatste hand aan enkele praktische handleidingen: hoe de wereld beter begrijpen, hoe de weg vooruit zien of de richting bepalen, hoe effectief levens verbeteren.

Paul onderhoudt onze diverse websites technisch, ook deze hier LePachis.be, terwijl Jenny voor de inhoud ervan zorgt.

Bedrijfsgegevens

Vestigingsadres: Rue de Verenne 15, 5377 Waillet, Belgie.
BTW & Ondernemingsnr: BE0763.047.728