Natuur & landschappen in de Ardennen

De Ardennen is bekend voor zijn prachtige landschappen, bossen, grotten, en rivieren

Men kan genieten van de prachtige natuur en de afwisselende landschappen al toerend met de wagen, met de fiets, of gewoon al wandelend, langsheen de rustige kronkelende wegjes en rivieren, doorheen de bossen en de valleien, en over de toppen met de prachtige verzichten.

Het wildbestand in de Ardennen

Vakantiewoningen in de Belgische Ardennen. Ree.In de Ardennen vind je reeën, edelherten en wilde zwijnen (everzwijn). Maar je vindt er ook kleinere dieren zoals: vossen, marters, dassen, eekhoorns, en een grote varieteit aan vogels. Er is een informatief wildmuseum in het kasteel van Laveaux-St-Anne.

 

Vakantiewoningen in de Belgische Ardennen. Ree. Informatie over de roep van het hert

Vakantiewoningen in de Belgische Ardennen. Everzwijnen in de sneeuw

 

 

Wildpark in de Ardennen

 • Het wildpark van Han-sur-Lesse Tip: wil je de grotten en het wildpark bezoeken dan kan men een combinatie ticket kopen wat voordeliger uitkomt.
 • Het dierenpark te La Roch
 • Falconidae : een historische valkerijvoorstelling in het adembenemende decor van "Château fort de logne!"
 • Monde Sauvage (Aywaille-Remouchamps) Het safari- en recreatiepark is 86ha groot en bestaat uit 5 onderdelen. Het safari gedeelte wordt met de auto of met het treintje bezocht. Heeft ook een speelplein.
 • Wildpark "Domaine du Monti" Halleux bij Vielsalm.
  Gelegen tussen beboste heuvels en rotsen van de Hourt die tot de Salm reiken.
  Hoogte : 465m, i50 ha. Men treft er de hele fauna van de luxemburgse Ardennen aan. Restaurant. speeltuin en wandelingen in het woud. Open :het hele jaar van 10 tot 17u.
  Prijs : Volw. 2,50 €; Kind. : 2,- € - Groepen (min. 10 pers.) : 2,- €.
  Specialiteit : gebraden everzwijn aan het spit. Het hele jaar op afspraak voor groepen van 35 tot 80 personen.
  Inl. : tel : 080/21.76.02 of 080/21.45.45. &endash; privé ('s avonds) : 081/93.43.95.
 • Jardin Des Hiboux 
  Volières met meer dan 75 vogels, met de imker de imkerij bezoeken, kijken hoe de bijtjes leven en ze hun lekkere honing maken. Naast de roofvogels en de bijtjes wenst u misschien ook de boerderijdiertjes te bezoeken. u kan met de kinderen de schapen, pony’s, ezels alpaca’s geiten, … bezoeken en zelfs voederen.
  Vôye du Sclassin 47, 5555 GRAIDE. Tel.:: 0495 723 823.

Grotten in de Belgische ArdennenVakantiewoningen in de Belgische Ardennen: De grotten van Hotton. Aletta

De Ardennen zijn natuurreservaten

 • Dochamps
  • L'O Vive Parc
   L'O Vive te Dochamps is een familie park. Het park is een vroege leercentrum van de natuur. Een ontdekken van het leven in onze rivieren en bossen; de planten, de bomen, de vogels en dieren.
  • Parc Chlorophile een aanrader voor kinderen, educatief op een speelse manier.
 • In de omgeving van Dinant en de Maas Vakantiewoningen in de Belgische Ardennen. Verzicht van in het park Furfooz. Aletta
 • Furfooz (caves), Nationaal Park van Furfooz is een echt natuurmonument met zijn geologische, plantkundige en insectkundige bezienswaardigheden. Deze plaats bevat grotten, voorhistorische spelonken, overblijfselen van een Romeins en Middeleeuws fort, alsook een volledig gereconstrueerd Romeinse badhuis. Het natuurreservaat van Furfooz herbergt verschillende bostypes, een typische overvloedige flora en een goedvertegenwoordigde fauna. De waterspreeuw en de ijsvogel kan men zien aan de oevers van de Lesse; de ree en de eekhoorn zijn ook aanwezig ... maar schuw.
 • Domein Poilvache met zijn middeleeuwse ruïnes van het kasteel en het dorp 1228-1430.
 • Domaine du Lac de Cherapont - Gouvy. Hertenpark - 080/51.70.82.